3. ročník Šumavského štrůdlování 7. 10. 2017
Navzdory deštivému podzimnímu počasí se v Dobré Vodě u Hartmanic sešlo v sobotu 7. 10. 2017 celkem 18 soutěžních vzorků vynikajících štrůdlů.
Porota v čele s Markétou Jungovou (organizátorkou Slavností jablek v Nebílovech) byla složená z opravdových labužníků. Měla velmi složitý, ale příjemný úkol – vybrat nejchutnější, nejvoňavější a nejkrásnější závin. Po dlouhém zkoumání, ochutnávání a očichávání zvítězil výrobek paní Marty Čechové z Annína.
Pro pět nejšikovnějších cukrářek byly připraveny opravdu hodnotné ceny. A všichni soutěžící si odnesli užitečný dárek od našeho tradičního sponzora – Koření od Antonína.
Sobotní odpoledne v Dobré Vodě přineslo účastníkům i milý kulturní zážitek v podobě nádherného koncertu pedagogů, absolventů a žáků ZUŠ Františka Stupky v Sušici, který proběhl v kostele sv. Vintíře.
Jsme rádi, že se 3. Šumavské štrůdlování povedlo a doufáme, že příští ročník tohoto gastronomického klání bude stejně úspěšný. Uskuteční se 8. 10. 2018 opět v Dobré Vodě u Hartmanic.
Vítězný recept paní Čechové: 400 g hladké mouky, špetka soli, 250 g 100% tuku, ½ piva – vše zpracovat ve vláčné těsto a nechat alespoň 2 hodiny odležet v lednici.
AT
Fotky ze štrůdlování najdete tady.