4. ročník Šumavského štrúdlování
V sobotu 6. 10. 2018 se v Dobré Vodě u Hartmanic sešli milovníci oblíbeného podzimního dezertu na 4. ročníku Šumavského štrúdlování, jehož součástí byl i vydařený koncert studentů ZUŠ v Sušici v kostele sv. Vintíře.
Počet soutěžních štrúdlů byl letos rekordní. Porota ve složení Mgr. Zdeněk Svoboda (kastelán hradu Kašperk), Renata Švarcová (cukrářka kavárny Café 27 v Hartmanicích) a zasloužilá členka Šumavských cest paní Zdeňka Hůrková posuzovali celkem 34 soutěžních vzorků.
První cenu získal štrúdl paní Ivany Šneiderové z Plzně, které tímto blahopřejeme.
Ve večerních hodinách pak v Domě sv. Vintíře proběhla společná oslava kulatin několika členů Šumavských cest. Oslavenci přistoupili ke svému výročí velmi umírněně a strávili značnou část večera skládáním puzzlů. V závěru večera pak došlo i na zpívání s kytarou.
V neděli 7. 10. se členové Šumavských cest podíleli na obsluhování účastníků společné Česko-německé poutní mše.
V průběhu tohoto příjemného víkendu zbyl čas i na sběr hub a procházky po podzimně zbarvených okolních lesích.
Recept na vítězný štrúdl paní Ivany Šneiderové
Listové těsto
Náplň: strouhaná jablka posypaná cukrem krystal, skořice, rozinky, lžička medu, 5 nasekaných ořechů
Zabalený štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi.
Pečeme 10 min. na 200 st. a 20 min. na 180 st.
Pocukrujeme moučkovým cukrem.
AT