Šumavské štrůdlování v Dobré Vodě (8. 10. 2016)

Vytisknout

Druhá říjnová sobota rozhodně nepřála výletům do přírody. Nepřízeň počasí ale nevadila pekařkám a pekařům. Celkem 18 jich přivezlo vzorky svých štrůdlů do 2. ročníku Šumavského štrůdlování v Dobré Vodě u Hartmanic. 

Nezáviděníhodnou úlohu posoudit kvalitu, chuť, vzhled a vůni soutěžních vzorků měla porota ve složení p. Valdman (starosta Hartmanic), p. Jungová (organizátorka Nebílovských slavností jablek), p. Ferenčíková (cukrářka hotelu Nebespán v Kašperských Horách) a p. Kašpar (spolupracovník Šumavských cest). Po náročném ochutnávacím a srovnávacím maratonu udělila porota první cenu vynikajícímu výrobku paní Strnadové. Druhé místo obsadil štrůdl, který k nám až z Moravy dovezl pan Kolařík. Třetí v pořadí byl vzorek paní Krejsové. Všem srdečně blahopřejeme.

Po vyhlášení vítězů a rozdání mnoha opravdu pěkných cen následovalo posezení účastníků v kavárničce u sv. Vintíře a dlouho očekávané ochutnávání a porovnávání vzorků i receptů. 

Společným úsilím všech zúčastněných se původně nevlídná sobota proměnila v moc pěkný a přátelský den, jehož výtěžek navíc pomůže při opravách kostela sv. Vintíře.

AT

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins