Šumavské štrúdlování (7)
Šumavské štrúdlování – 7. ročník
A zatímco porota usilovně ochutnávala a porovnávala výtvory soutěžících, rozezněl se v kostele sv. Vintíře tradiční koncert žáků a učitelů ZUŠ v Sušici, který posluchače doslova pohladil po duši.
Podzimní odpoledne pak pokračovalo vyhlášením vítězů, které díky porotě proběhlo ve vlídné a humorné atmosféře.
Porota ocenila 1. místem štrúdl pana Jiřího Čapka ze Sušice (recept níže).
Na dalších hodnocených místech skončily výrobky paní Ivany Korcové, Miloslavy Loudové, Jany Milotové a pana Jana Drnka.
Naší nejvěrnější soutěžící (plných 7 účastí) se stala paní Květa Králová z Annína.
Jako nejmladší pekaři byli vyhodnoceni Elen Oudová a Kryštof Rada (oběma je 10 letJ).
Štrúdl, který přicestoval z největší dálky, byl upečen v Liberci a přivezl ho pan Jan Drnek .
Po předání cen od našich laskavých podporovatelů, kterým patří velký dík , začalo ochutnávání štrúdlů , porovnávání receptů a také docela obyčejné přátelské povídání účastníků, pořadatelů i poroty.
Děkujeme všem účastníkům, podporovatelům a porotě za příjemné podzimní setkání a těšíme se na další voňavé klání v roce 2023.
Vítězný štrúdl podle pana Čapka
Listové těsto (Lidl) poklást sladkými jablky.
Přidat rozinky namočené ve lžíci rumu, cukr s rumovou příchutí a rozdrcené vlašské ořechy .
Připravený štrúdl před pečením potřít rozšlehaným vajíčkem a posypat plátky mandlí.
Podle chuti pocukrovatJ.
Naši podporovatelé : Amitia-lety.cz, Koření od Antonína, Rósta Kafé Kašperské Hory, Kašperskohorský pivovar, Lukrena a.s.- Sady Nebílovy, nakladatelství Starý most, hrady Kašperk, Velhartice a Rabí, MýdLenka Bezděkov, Česká rodinná likérka Jenčík a dcery, časopis Apetit, Šumavská mlékárna Dlouhá Ves a Obchod s potravinovými specialitami od Macháčků