Stezka korunami stromu (4. 5. 2013)

Vytisknout

Plzeň - Ž. Ruda – Zwiesel – Mauth - Neuschönau a zpět Ž. Ruda - Plzeň

Na podzim 2012 počasí připomínalo spíš zimu, a tak jsme si slíbili, že se sem na jaře vrátíme.

Další zastávkou je sklárna v Mauthu. Tady trochu bloudíme, několikrát se vracíme, nakonec však dosahujeme cíle. Sklárnu vlastní dva čeští skláři. Proto ukázku jejich řemesla s výkladem všichni rádi sledujeme. Případní zájemci si mohou, samozřejmě za podpory mistra skláře, sami vyfouknout skleněnou kouli. Jako první se odhodlává Pepa a pak několik dalších zájemců. Ostatní si zatím prohlížejí krásné ručně vyrobené skleněné misky, koule, zvířátka, květiny…...  Někteří si ještě pochutnávají na výtečné kávě, jiní kupují dárečky a už je čas vyrazit za další zajímavostí. Tou je stezka korunami stromů. Mezitím se zlepšuje počasí a pomalu se za mraky ukazuje sluníčko. Hurá!!!!!

Stezku procházíme všichni společně a žasneme nad svěžími odstíny zelené. Na vrcholu 44 m vysoké věže na nás čeká krásný pohled do okolí (Velký Roklan, Luzný, . . ). A už na nás čeká jen ZOO s volnými výběhy. Na 7 km dlouhý okruh se vydáváme po malých skupinkách. Někteří borci ho zvládají celý, jiní se zastavují u výběhů a dlouze pozorují zvířata, někteří se snaží udělat co nejlepší fotky. Každý volíme svou cestu, při setkání si sdělujeme zážitky (tokající tetřev, divoká kočka s koťaty, losice, sovy, odpočívající medvědi, při troše fantazie i v dálce ležící rys, . . ). Někteří měli štěstí a viděli a nafotili i vlky. V 18 hod.  se vracíme zpátky do Železné Rudy.

Máme ještě čas, Jana to opět skvěle naplánovala, tak naši cestu zakončujeme v cukrárně Charlotta a posilňujeme se před zpáteční cestou. 

Bylo to moc prima. Kam asi vyrazíme příště……

IM

Fotografie najdete na Rajčeti http://sumavskecesty.rajce.idnes.cz/Stezka_korunami_stromu_4.5.2013/

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins