Aktivně po zelené střeše Evropy (25. 5. 2013)

Vytisknout

Akce Plzeňského kraje a MÚ Železná Ruda v sobotu 25. května 2013

Jana jede (má tam nějaké povinnosti), a tak dává dohromady další účastníky, kteří by se aktivně zapojili – ať už pěšky nebo na kole. Hlásí se Ivča, Silva, Katka a Peťula a s velkým otazníkem i Vety.

V pátek v Plzni prší. Na vrcholu Pancíře sněží a teploměr ukazuje kolem nuly. Pro práci vzdává účast Ivča a Jana nevydrží a posílá všem dalším SMS: „ … Vzhledem k počasí zvažte zítřejší výlet…. Pokud to nevzdáte, těším se na Vás v 6.50 h na žel. st. Plzeň- zastávka. JK“

Nevzdal to jen Vety!

Cesta vlakem rychle ubíhá. Vrcholky Šumavy se halí do nízkých mraků, ale zatím neprší. Projedeme tunelem – a … prokukuje sluníčko!!! Na Kaskádách (parkoviště pod lanovkou na Pancíř) finišují přípravy a již se řadí první účastníci k registraci. Máme mezi nimi i 4 naše přátele. Jdou pěší krátkou, jen Vláďa Klíma se hlásí na pěší dlouhou J. Čekání v cíli si krátíme jízdou na koloběžce – Super!, ochutnávkou piva z pivovaru Belvedér, i když počasí nahrává svařáku. Vláďa dobíhá do cíle někde ve středu všech účastníků, ale jako první z dlouhé trasy – gratulujeme! Organizátoři stále hlídají oblohu – bude pršet?, nebude pršet? Podle předpovědi by odpoledne mohlo.

Loučíme se se známými a jdeme pěšky do Železné Rudy. Obdivujeme nově dokončenou a tolik potřebnou cyklostezku ze Špičáku do Železné Rudy. Občas spadne pár kapek. Zajdeme se podívat k památníku Barabů a okouknout louku na hrátky pro děti z DD Domino, se kterými sem jedeme za 14 dní. Jsme rozhodnuti dojít až do Alžbětína, ale jdeme ještě na nádraží Železná Ruda – město ověřit odjezd vlaku. Je 15:00 h, osobák odjíždí do Plzně v 15:08 h. Slyšíme, jak houká před tunelem v Železné Rudě. Měníme rychle rozhodnutí a nastupujeme do vlaku – budeme brzy doma.

Kopečky vykoukly z mraků – Špičák, Jezerní hora, Svaroh, Ostrý – nádhera!!!

Sice jsme se tentokrát flákali, ale i tak nás studený šumavský vzduch totálně zničil. Přesto byl výlet pozitivní – Jana se svezla na koloběžce a už pro všechny vymýšlí další akci „Šumavské kolopěškování“!

JK

Fotografie na Rajčeti http://sumavskecesty.rajce.idnes.cz/Aktivne_po_zelene_strese_Evropy_25.5.2013/

 

 

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins