Vesele kalíšky (13. 12. 2013)

Vytisknout

Počet účastníků: 16 členů o. s. + 15 a možná i víc kamarádů (šlo to špatně počítat, lidé přicházeli a odcházeli, . . . . . . a s počtem přibývajících kalíšků….. )

Trasa: nám. Republiky v Plzni – ul. B. Smetany – Kopeckého Sady u Branky (280 m)

Co se děje? Máme sraz v pátek? V 17. hod na náměstí? Neupsala se Jana na pozvánce? My jdeme na Vejšlap v Plzni? Ne ne!! Jdeme na „Veselé kalíšky“.

Pro ty, co tuhle akci neznají, máme vysvětlení. Jdeme se setkat v asi nejkrásnější čas v roce,  popovídat si a popřát u dobrého svařeného vína. To připravil Lions club Plzeň. Výtěžek z této akce jde pro Tyfloservis.  A tak jdeme podpořit dobrou věc.

IMG 7006 reduk

 

Setkáváme se u krásného vánočního stromu na náměstí. Poznat se v civilním oblečení bez pohorek, sportovních bund a batohů není úplně jednoduché. Po chvíli klábosení a sdělení dojmů z krásně zářícího stromu a předvánočního shonu jdeme přes náměstí ulicí B. Smetany k našemu zaslouženému cíli. Huráááá!!!! Stánek se svařákem je už na dohled. Všichni se na teplý svařáček těší. Je sice lehce nad nulou, ale vysoká vlhkost vzduchu je přinejmenším vlezlá.

IMG 7013 reduk

Dáváme si svařáček, vítáme se s dalšími příchozími, někteří museli pracovat až do večera. A povídáme a povídáme. A kalíšky jsou opravdu veselé. Chceme z vypitých kalíšků stavět komín, to nás však obsluha (mj. vzorná) prosí, abychom používali kalíšky původní a mysleli na životní prostředí. Byli jsme z toho trochu smutní, ale jen malou chvilku, protože kalíšky byly veselé.  Kolem 20 hod. i přes konzumaci alkoholu (nebo právě pro konzumaci alkoholu) se do nás dala zima, a tak jsme se rozloučili a rozběhli se do našich brlohů.

IM

Pár dalších fotek na Rajčeti na http://sumavskecesty.rajce.idnes.cz/Kalisky_13._12._2013/

 

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins