Aktivní léto v Dobré Vodě - sobota 27. 6. 2015

Vytisknout

Celý týden jsme s obavami sledovali předpověď počasí, která nevěstila nic dobrého.  Sobotní dopoledne sice ještě vydrželo bez deště, ale postupně přijíždějící organizátoři dobré zprávy nepřiváželi. Nás to ale nezlomilo a s heslem „slunce svítí pořád, jen někdy není skrz ty mraky vidět“ jsme se pustili do přípravy “suché“ varianty. Rozebrali jsme si jednotlivá stanoviště, doladili detaily pravidel, připravili hodnocení a ceny.  Ve 14:00 hod. za lehkého mrholení Jarda s heslem “špatné počasí je jen chybný životní postoj“ „suchou“ variantu zahájil.  Po půl hodině ale i on musel uznat, že v lijáku se prostě opalovat nedá. Stáhli jsme se na terasy v Domě sv. Vintíře a pokračovali dále pod střechou.  Po třetí hodině odpoledne déšť ustal a najednou se objevilo i slunce, takže jsme opět vyrazili do terénu a vyzkoušeli si i lyžování a tlučení špačků. Nakonec jsme  místo čtyř her jedné varianty absolvovali všech sedm, které dohromady tvořily suchou i mokrou variantu a myslím, že si to všichni docela užili. Děkuji všem organizátorům, kteří operativně přizpůsobovali pravidla věku účastníků a spravedlivě rozdělovali ceny mezi děti i jejich rodiče.
Dudácká Mladá Muzika ze Strakonic na večerním koncertě v kostele byla také výborná. Hráli jako o život a vůbec nevadilo, že nás tam bylo jen asi pětadvacet. Nadšené publikum si vyžádalo tři přídavky. Her se zúčastnilo cca 12 dětí a 10 dospělých,  večerního koncertu 21 platících diváků plus pořadatelé.

Organizátoři: Jarda, Maruška a Matěj Kuntovi, Dana a Vláďa Klímovi, Milena Osičková, Radka Bendlová, Alice a Pavel Trefní.  Zvláštní poděkování patří Radce za péči o lístky a finance celkově, další poděkování do Hartmanic za dobře vybranou a posekanou louku na „Tlučení špačků“.

Počasí bylo "velmi proměnlivé", ale všichni byli skvělí, takže jsme to nakonec zvládli celkem v pohodě.

MK a Jdk

Pro fotky na Rajčeti si klikněte tady!

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins