Šikovné ruce v Dobré Vodě 25. 7. 2015

Vytisknout

Aktivní léto 2015 v Dobré Vodě – sobota 25. 7. 2015

Na organizaci akce, kterou jsme nazvali „šikovné ruce“, se podílelo 6 lidí, 4 členové Šumavských cest a 2 přátelé. 

Počasí bylo příjemné, žádné velké vedro, pofukoval mírný větřík a svlažila nás jedna malá přeprška. Pro příchozí jsme měli připravené rukodělné práce (zatloukání hřebíků, zavrtávání vrutů, vyřezávání kverlaček, pletení mašlovaček, malování na sklo, přišívání knoflíků, vyšívání na plátno, háčkování, pletení, štepování ponožek). Ve vymezeném prostoru před farou jsme vše naaranžovali na stoly a příchozí návštěvníci si mohli vybrat činnosti, které je zajímaly, a chtěli si je vyzkoušet nebo jen osvěžit svoje dovednosti. Asi po půl hodině začalo pršet a my jsme se museli přestěhovat pod střechu. Domluvené zázemí v muzeu jsme museli bohužel oželet, protože v tom čase tam policie vyšetřovala ztrátu dokladů a peněz. Jak jinak, azyl jsme našli na terase v Domě sv. Vintíře.

Téměř všichni účastníci vydrželi až do konce, rozdělaná díla si odnesli domů, kde si je chtěli dokončit. Zájem dětí nás mile potěšil a některé rodiče i překvapil.

Večerní koncert skupiny Elthin se nám všem líbil a panovala tam velmi přátelská atmosféra. Umělci byli nadšeni a tvrdili, že v tak krásném prostoru ještě nehráli. V kostele nás diváků bylo asi 20.

Mřk   

Více fotografií najdete po kliknutí tady.

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins