Po stopách zlata v okolí Dobré Vody

Vytisknout

V sobotu jsme se sešli v Dobré Vodě již ráno, protože na akci Po stopách zlata v okolí Dobré Vody jsme vycházeli už v 10 hod. Počasí nám na rozdíl od předešlých dní přálo, bylo polojasno a ochladilo se na snesitelnou teplotu. S napětím jsme očekávali, kolik lidí přijde. Nakonec se sešlo celkem 15 účastníků, z toho 3 členové Šumavských cest. Cestou za zlatem nás provázel člen Informační a strážní služby NP Šumava Honza Schafhauser.  

Cesta vedla z Dobré Vody přes Pustinu, Sněžné jámy až na vrchol hory Křemelné. Účastníci viděli i místo, kde stál mlýn na Wunderbachu, přešli Pěkný potok a do Dobré Vody se vrátili přes Velký Babylon. Ti, kteří nestihli začátek vycházky nebo přišli s malými dětmi, si mohli přímo v Dobré Vodě složit obrázky míst, kterými vycházka vedla. Pro děti byli připraveni permoníci na vybarvení a k tomu si mohly poslechnout pověst (pohádku) o hoře Hamižné.

Večer se v kostele sv. Vintíře konal koncert Ireny Budweiserové. Krásné písně v nádherném prostředí s výbornou akustikou v nás doznívaly ještě dlouho po vystoupení.

IM

Pro více obrázků si klikněte tady.

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins