Adventní Vejšlap - sobota 26. 11. 2011

Vytisknout

. . . Železná Ruda – Hofmanky – Špičák – Černé jezero

Tento Vejšlap měl netradiční začátek – návštěva kostela Panny Marie Pomocné z Hvězdy v Železné Rudě a „exkurze“ do střechy kostelní báně – prohlídka pro laika nepochopitelného krovu.                                                                                                                                               

Potom už jsme šlapali křížovou cestou ke kapli sv. Anny na Hladovém vrchu. Pamatujete si ještě, co je Hladový vrch?  - tam stojí hotel a pivovar Belveder! Ochutnávka tamního pivečka a zabijačkové polévky prdelačky nás všechny výborně naladila a tak jsme mohli vyrazit dál na Hofmanky a do Špičáckého sedla. Díky mlze a mrazu se tráva, keře i stromky pokryly bílou vrstvou jinovatky a bylo co fotit – ne vše vyšlo! Tady jsme se rozdělili na dvě skupiny – jedna šla přes rozvodí, druhá přímo k jezeru. Kdo tam bude dřiv? Do té doby pohodové tempo se značně zrychlilo. Zvítězila skupina těch, co šli rovnou.                                                                                

Černé jezero opravdu nedělalo ostudu svému jménu – nad hladinou se honily mraky, vítr zvedal tmavé vlny. Došli jsme k posezení do míst, kde kdysi stávala restaurace. Jana z batohu kromě knížek „Oči Šumavy“ Václava Vetýšky vyndala i 2 litry červeného vína, šneky z listového těsta, kalíšky a my si všichni připili. Vašek zatím podepisoval na břehu jezera svoje knížky, psal věnování a všem nám mrzly ruce. Cesta zpátky na Špičák a v nádražní restauraci do příjezdu vlaku ještě svařáček, kávička, . . . . . . . . . . . . . . . .  Že by nová tradice?

JK

 

Tuesday the 22nd. Šumavské cesty o. s. | Home | Joomla 3 Templates Joomlaskins